Bakom rollen

En monolog av och med Charlotte Lindmark i regi av Dan Swärdh, Teater Scratch.


©Fotgraf VivekaÖsterman www.veken.se

”Jag förundrades och förfasades över kvinnor. Särskilt dem som syntes och märktes. Carola var helgonet själv, Anna Book töntig och Samantha Fox ett oanständigt sexmonster. Jag kammade min långa page och tyckte att jag liknade Krystle i ”Dynastin”. Den fina och goda. Men jag trivdes bäst när jag i hemlighet låtsades vara Diana i ”V” framför spegeln. Hon hade makt, slet av sig skinnet och åt grodor utan att skämmas. Det var mycket roligare. Och farligare.”

Jag har haft många roller både på och utanför scenen. En del har jag jobbat hårt för att få, andra har jag inte alls velat ha men ända tagit på mig. Några har förväntats av mig och några var inte tänkta att jag skulle ha men jag tog dem ändå. Några har passat mig bra, andra inte. En del har jag trivts i, en del har jag varit obekväm med. Det här är min föreställning om rollspel.

 ”Som mänsklig monolog betraktad är Bakom rollen trollbindande stark (och innehåller en hel del kloka reflexioner och relifer som jag inte har vare sig utrymme eller tid att gå in på här och nu) och Charlotte Lindmark själv är helt virtuost, suveränt, hela tiden avundsvärt bra. Tro på det. Och se föreställningen…”

Rolf Nilsén, Norrbottens-Kuriren

 ”Charlotte Lindmark visar att hon inte bara lärt konsten att framföra utan också att skriva en monolog”

Jan Bergsten, Norrländska Socialdemokraten

”…föreställningen förmår träffa en rakt i hjärtat.”

Elin Larsson, Västerbottens Folkblad

”Bakom rollen är en härligt tungbefriande upplevelse.”

Ann Enström, Västerbottens-Kuriren

%d bloggare gillar detta: